تحولات منطقه

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به برخی مذاکرات صورت گرفته در گذشته گفت برای بازگشایی واتس‌اپ و گوگل‌پلی هیچ مذاکره‌ای با مدیران آن ها صورت نگرفته است.

۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند/ مذاکره‌ای با مدیران واتس‌اپ و گوگل‌پلی نداشته‌ایم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان رگولاتوری در برنامه گفت گوی ویژه خبری درباره حکمرانی بر فضای مجازی و بازگشایی ۲ پلتفرم واتس‌اپ و گوگل‌پلی گفت: اگر بتوانیم در تعریف حکمرانی و بخصوص در فضای مجازی یک سنگ بنای واحد را داشته باشیم حتما خروجی به دست آمده هم مورد توافق همه خواهد بود.

وی افزود: حکمرانی در فضای مجازی و حقیقی امروز تردیدناپذیر است و کسی نمی‌تواند بدون آن به اهداف درست دست پیدا کرد.

فتاحی درباره مولفه‌های حکمرانی تاکید کرد: اگر تنها یک دکمه فیلترینگ را مصادف و معادل بدانیم با حکمرانی در فضای مجازی، اتفاقی که طی چند سال گذشته در کشور افتاده است یعنی ما همه آنچه را که به عنوان حکمرانی یاد کرده‌ایم، در مسدودسازی خلاصه کرده‌ایم.

وی افزود: امروز اگر آسیبی در فضای مجازی می بینیم به صرف اینکه از ابزار مسدودسازی استفاده کردیم یعنی عملا نتوانستیم حکمرانی خود را اجرایی کنیم.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: ما فاکتورهای زیادی را در نظر گرفتیم اما یکی از مهمترین مولفه‌های این فضا نظر کاربران بوده است، اگر به این موضوع مهم و موضوعاتی همچون سرمایه‌های اجتماعی توجه نکنیم به نتیجه لازم نخواهیم رسید و پدیده‌ای به وجود خواهد آمد که همه از آن ناراضی خواهند بود و از سوی دیگر حکمرانی مدنظر به وجود نخواهد آمد.

وی در پاسخ به این که اگر در پلتفرم واتس اپ محتواهای ضدامنیتی، تروریستی، محتوای خشونت آمیز، غیراخلاقی و امثال آن منتشر شود آیا ما ابزار مقابله داریم، گفت: ما با یک پدیده چند مجهولی مواجه هستیم، در بسیاری از پدیده‌های حقیقی هم با اختلال مواجهیم چه رسد به فضای مجازی که هر روز در آن نوآوری تازه ای به وجود می‌آید.

وی افزود: در حل این معادله با بررسی تمام ابعاد و بخصوص سرمایه انسانی و اجتماعی که کاربران هستند را باید در اولویت قرار دهیم. این نگاه صرف اشتباه است و آمارهای فنی نشان می‌دهد که میزان دسترسی بدون بازگشایی ابزار هم چه میزان بوده است.

فتاحی درباره قرار گرفتن کلان‌داده‌های کاربران ایرانی در دست واتس‌اپ گفت: امروز کاربران از طریق فیلترشکن‌ها به پلتفرمی متصل می شوند یعنی از ۲ منبع کلان داده از دست می‌رود، علاوه بر صاحب پلتفرم افرادی که نمی‌شناسیم آن ها را به راحتی می‌توانند رصد کنند.

وی افزود: امروز ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می کنند که مشکلاتی را ایجاد می‌کند، آلودگی‌هایی که برای گوشی مردم پیش می‌آید یا حملات سایبری که ناخواسته از ایران انجام می‌شود و حملاتی که به ایران می‌شود، که حدود ۳۰ درصد درخواست‌های کاربران ما که نه تحریم است و نه فیلتر هستند دچار مشکل شده و سرویس دهنده اینها را حمله کننده می‌داند، در نتیجه مدلی که در پیش گرفته‌ایم آسیب زا است.

فتاحی افزود: ما به گذشته و قبل از مسدودسازی پلتفرم‌های برگردیم، می بینیم که اگر خانواده‌ای روی گوشی فرزند خود فیلترشکن می‌دیدند نگران می‌شدند در حالی که امروز والدین به سراغ فرزندان خود می‌روند تا فیلترشکن آن ها را به روز کند، یعنی به جای اینکه بر روی نوجوانان تمرکز داشته باشیم که به هر پلتفرم آسیب‌زایی دسترسی نداشته باشند کاری کرده‌ایم که به هر محتوایی دسترسی داشته باشد.

وی در پاسخ به این که آیا مذاکره‌ای صورت گرفته یا خیر، گفت: در گذشته مذاکراتی صورت گرفته است و آن ها هم سیاست هایی دارند، البته به نظر می‌رسد راهی برای مذاکره با پلتفرم‌های آمریکایی وجود ندارد ولی با دیگر پلتفرم‌ها در چارچوب سیاست هایی که دارند و در دنیا پیاده می شود، می‌توان مذاکره کرد اما به طور مشخص با ۲ پلتفرم واتس اپ و گوگل پلی مذاکره‌ای صورت نگرفته است.

فتاحی درباره قوانین و راهکارهای حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی نیز خاطرنشان کرد: برای صیانت از کودکان و نوجوانان در کشور اقداماتی صورت گرفته شده اما ابتدا باید در خانواده این موضوع صیانت شود و خانواده مراقبت داشته باشد اما به صورت فنی اقداماتی صورت گرفته که چون کامل نبوده دیده هم نشده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.